Поштени провалник

0

Датум: среда 27. март
Назив: ПОШТЕНИ ПРОВАЛНИК
Позориште: БОШКО БУХА БЕОГРАД
Време: 20.00
Место: Културни центар Јагодина

Дарио Фо
Режија: Милан Караџић
ПРОВАЛНИК…..Александар Радојичић
ПРОВАЛНИКОВА ЖЕНА…..Катарина Марковић
ЧОВЕК…..Виктор Савић
ЖЕНА…..Борка Томовић
АНА…..Александра Томић / Теодора Ристовски
АНТОНИО…..Немања Оливерић
ДРУГИ ПРОВАЛНИК…..специјални гост
Режија: Милан Караџић

Ову урнебесну фарсу-комедију-водвиљ написао је 1958. године недавно преминули нобеловац Дарио Фо. Био је један од најплоднијих, најпревођенијих и најигранијих драмских писаца и целом свету. Фоов стил карактерише смисао за парадокс на коме гради своју сатиру уперену против институција, корупције, лицемерја католичке цркве, система уопште, и то га чини актуелним на свим меридијанима, у сваком тренутку. Његов театар налази корен у бруталној ренесансној комедији, исказујући основну идеју да се ништа у човековој себичности не мења упркос културном напретку.
Сиже овог комада је врло једноставан: Провалник улази у стан имућног човека (иначе одборника градске скупштине), а у послу га омета телефон који константно звони.
Немајући куд, он се јавља, а са друге стране је нико други до – његова жена. Тек што реши тај проблем, Провалник поново бива ометен у реду неочекиваним повратком власника стана и његове љубавнице. Ово је само почетак комично-водвиљског заплета, а како комад одмиче, препреке ка извршењу започетог посла бивају све веће и све комичније.

преводилац и драматург Милена Деполо
сценограф Борис Максимовић
костимограф Драгица Лаушевић
композитор Саша Милошевић (Извор: буха.рс)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите коментар!
Молимо Вас унесите ваше име!