Датум: 10.09-13.09.2020.
Назив: МУЛАН
Време: 18:00
Жанр: авантура
Место: биоскоп Јагодина
Цена улазнице: 250,00

Магија се наставља, многе генерације одрасле су на узбудљивој анимираној авантури о кинеској ратници „Мулан“ (1998.) номинованој за награду Оскар, а сада заједно са неком новом публиком ишчекују истоимени играни римејк редитељке Ники Каро.

Прослављена редитељка Ники Каро доноси епску причу о легендарној кинеској ратници МУЛАН, неустрашивој млада жени која због љубави према породици и држави ризикује све и постаје једна од највећих ратника за којег је Кина икада чула.

Када кинески цар пошаље декрет у коме пише да свака породица мора да пошаље једног члана који ће се придружити Царској војсци у одбрани земље од освајача са севера, Хуа Мулан, најстарија ћерка прослављеног ратника, замениће свог оболелог оца. Прерушена у мушкарца, представља се као Хуа Јун и на сваком кораку суочиће се са изазовом како би пригрлила своју унутрашњу снагу и истински потенцијал. Ово је епско путовање које ће је преобратити у поштованог ратника и на коме ће заслужити поштовање и захвалност читаве нације и њеног оца учинити поносним.

Осим у студију филм је сниман и у стварном окружењу, а према речима редитељке визија је била да се прича која је изразито епска и емоционална исприча на веома реалан начин.
“Оно што ме је привукло да снимим филм је она сама, Мулан и њено животно путовање од девојке са села до војника прерушеног у мушкарца, до ратника и хероја. Прича која је једнако релевантна као што је била када је пре 15 векова написана,” додала је редитељка.

Прича је настала по кинеској песми “Балада о Мулан“ и испричана је много пута током векова. Према речима продуцената деца у Кини уче о овој причи и „Мулан“ је веома важан и веома жив еп, чак и након толико времена.

„За мене је веома важно у овом филму, као и у осталим које сам радила, да буде промишљен, да поштује културу и да буде усклађен. Сви тимови који су радили на филму приступили су темељном истраживању кинеске културе, сликарства, историје и ратне прошлости”, закључила је редитељка Ники Каро.

Улоге: Yifei Liu, Donnie Yen, Jet Li

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите коментар!
Молимо Вас унесите ваше име!