Датум: 22. i 24.03.2021.
Назив: ОТАЦ
Време: 20:00
Жанр: драма
Место: биоскоп Јагодина
Цена улазнице: 300,00

Филм говори о тужној судбини једне породице. Срдан Голубовић је инспирацију за причу добио прочитавши новински чланак о оцу који је пешке прешао скоро 150 километара како би дошао у Београд и издејствовао да му Центар за социјални рад врати претходно одузету децу. Редитељ је заинтригиран оваквим херојским чином и сам обилазио несрећног оца пружавши му подршку. Из њихових разговора створена је идеја која је касније преточена у сценарио за овај филм.

У њему је отац-херој приказан кроз лик Николе. Његова животна драма биће описана кроз путовање ка престоници. Са циљем да поново окупи свој породицу он ће пешке кренути са југа Србије. Током путовања сусрешће се са различитим људима и различитим односом према судбини оца који се бори за своју децу.

Филм „Отац” је светску премијеру доживео на чувеном Берлинском фестивалу филма, а његовим приказивањем је и отворен ФЕСТ 2020. Домаће филмове увек гледамо са посебном пажњом, а овај је то заслужио из још неколико битних разлога због којих вас позивамо да га обавезно погледате.

Улоге: Горан Богдан , Борис Исаковић , Никола Ракочевић , Љубомир Бандовић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите коментар!
Молимо Вас унесите ваше име!