marko-nikolic

Смрт позоришног, филмског и телевизијског глумца Марка Николића унела је тугу у бројну публику Позоришног фестивала најбољих комедиографских остварења Србије у Јагодини „Дана комедије“, изјавио је данас за Тањуг уметнички директор овог фестивала Добрица Милићевић.

Вест је болна, позоришна публика „Дана комедије“ га никада неће заборавити, као ни Србија, јер је своје улоге у позоришту, фиму, телевизијским серијама, играо сјајно, оценио је Милићевић.

Николић је три пута награђиван на „Данима комедије“ а статуету „ћуран“ за глуму добио је 1980. године за улогу Неког, односно Светислава Добрића у представи „Ивкова слава“ Стевана Сремца, у режији Градимира Мирковића у извођењу Народног позоришта Београд.

За улогу Микана Спасића у представи „Три боје дуге“ Фави театра Београд, статуету „ћуран“ добио је 2000.године. За глуму Николића у „Ивковој слави“ на „Данима комедије“, написано је:

„Био је духовит као занесени љубавник који за сваку ситуацију има спремно по неко од места из својих улога или нешто стихова из што познатих, што заборављених лирских песама, пречанин упао међу Нишлије који се чуде његовој театралној наглађеној углађености. Николић је проналазио досетке којима смо се од срца смејали и његова је улога била оштро издвојена, па помало и усамљена у овој представи“…

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите коментар!
Молимо Вас унесите ваше име!