ПОПУЛАРИЗАЦИЈА АНИМАЦИЈЕ МЕЂУ ДЕЦОМ И МЛАДИМА

Програм ће се састојати из неколико радионица и пројекција анимираних филмова. Овим догађајем, најављује се девети „Аниматор фест“ који ће током ове године бити одржан у Јагодини. Организатор је Културни центар „Светозар Марковић“.

Уметничка манифестација „Анимирано пролеће“ биће одржана овог марта и априла по први пут у јагодинском Културном центру. Одржавањем ове манифестације имамо за циљ да популаризацију ове врсте уметности међу децом и младима. Програм ће бити изузетно богат и занимљив за све љубитеље анимације:

-Организоваћемо филмске пројекције. Ради се о филмовима који су приказивани на „Аниматор фесту“ ранијих година. Филмови ће се приказивати једном недељно и биће бесплатни за публику. Поред тога, организоваћемо и циклус радионица за децу школског узраста. Оне ће се одвијати у просторијама Културног центра „Светозар Марковић“. Бавићемо се анимацијом пластелина, песак анимацијом, колаж анимацијом и анимацијом предмета.

Школа анимације у Јагодини добитник је бројних награда и признања за свој рад. На недавно одржаном, првом по реду, Међународном фестивалу анимираног филма за децу и младе „Мултмост“ у Сремским Карловцима, филм „Тркија“ Марије Вулић добио је специјалну награду као филм који промовише православне вредности:

Занимљиво је истаћи да је филм „Тркија“ приказан и на недавно завршеном „Кустендорфу“. Догађај „Анимирано пролеће“ својеврсна је најава деветог „Аниматор феста“, међународног фестивала анимираног филма деце и младих, који ће током ове године бити одржан у јагодинском Културном центру.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите коментар!
Молимо Вас унесите ваше име!