Датум: петак 22. март
Назив: ТЕНОР НА ЗАЈАМ
Позориште: НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ СОМБОР
Време: 20.00
Место: Културни центар Јагодина

Кен Лудвиг
Режија, превод и избор музике: Оливера Ђорђевић

Сценографија: Диана Радосављевић Миловић
Костимографија: Биљана Гргур
Корепетитор: Агота Виткаи Кучера
Инспицијент: Зоран Вучковић
Суфлер: Нинослав Вранић

Играју:
Сондерс…..Давид Тасић Даф
Тито Мерели…..Нинослав Ђорђевић
Мак…..Александар Ристоски
Мариа…..Милијана Макевић
Џулија…..Биљана Кескеновић
Дајана…..Вања Ненадић
Меги…..Даница Грубачки
Собар…..Немања Бакић

РЕЧ РЕДИТЕЉА
Комедија чини да људи бар на неко време у потпуности забораве на свакодневне проблеме. Комедија уједињује групу, можда неспојивих, људи у једној од најплеменитијих емоција – радости. Комедија пружа публици осећај да су са глумцима на истом месту, а њен смех и одобравање води и диктира даљи ритам представе. Комедија пружа глумцима осећај испуњености и уживања у несебичном давању себе. Комедија, боље од било које рекламе, доводи публику у позориште.
Кен Лудвиг, мајстор комедије, написао је овај класични водвиљ са неизбежном гомилом врата и заплетом који укључује замену идентитета. Међутим, он је успео да у овом свом, најизвођенијем, комаду учини и више од тога. Успео је да напише топлу људску причу о пријатељству које се може родити и у најнеобичнијим околностима. Причу о потреби да се постигне више, да се превазиђу сопствене границе. Причу о томе да су лекције и учитељи свуда око нас, само их морамо препознати. Причу о томе да се и најлуђи снови остварују, ако само довољно јако верујемо у њих.
Ову оперску бајку о великим и малим херојима, смештену у оперски миље, посвећујем успомени на великог музичара, чика Зокија Раковића, који није успео да погледа ниједну моју представу, али сигурна сам да сада, негде одозго, гледа.

Оља Ђорђевић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите коментар!
Молимо Вас унесите ваше име!