MCF MegaCom Film, Комбанк Дворана, Cine Grand и биоскоп Вилин Град придружили су се актуелној онлине културној сцени и у јеку борбе са пандемијом вируса (корона – COVID-19) осмислили потпуно бесплатан кућни онлине филмски фестивал, са најновијим и најпрестижнијим награђеним насловима светских кинематографија који су обележили фестивалску сцену као и светским онлине премијерама.

Фестивалски виртуелни простор MOJOFF.NET отвориће врата најновијим светским филмским насловима и под слоганом „Укључи се на OFF” оживети пред домаћом публиком најразличитије приче прослављених редитеља и сценариста.

У петак 27. марта, у 21 сат најновијим филмом Романа Поланског “Оптужујем”, започиње први бесплатан Онлине филмски фестивал, а посетиоци сајта MOJOFF.NET моћи ће у предстојећим данима, све до 10. априла да погледају и остварења – „Таласо”, „Почасни гост”, „Идеални кандидат”, „Лака девојка” и др.

Целодневни програм MOJ OFF фестивала, током 15 дана трајања, кроз 5 програмских целина приказиваће најновије филмске наслове, игране и документарне, како за одрасле тако и за децу, прилагођавајући сатницу програма најмлађој публици. У оквиру дневних програмских целина Кидс Фест представља и Породична авантура наћи ће се анимирани биоскопски хитови, синхронизовани на српски језик.

Први дечији филм на МОЈ ОФФ фестивалу моћи ће да се погледа у суботу 28. мартa у 15 сати, а реч је о сихронизацији „Чувена инвазија медведа на Сицилију”,која је приказана на прошлогодишњем фестивалу у Кану, а потом на отворању јубиларног 15. KIDS FEST у Београду.

У оквиру атрактивне програмске целине Виђено невиђено, која је резервисана за ударне вечерње термине биће приказано 28 филмова пристиглих са Кана, Венеције, Берлина, али и са домћег 25. Фестивала ауторског филма (ФАФ) као и 48. ФЕСТ-а, међу којима и француска комедија „Лака девојка” (Уне Филле Фациле/Ан Еасy Гирл) редитељке Ребеке Злотовски, коју до сада публика код нас није имам прилику да погледа, а приказана је у Кану у оквиру програма „Directors Fortnight” и привукла је изузетну пажњу критике и јавност.

Филм који је затворио прошлогодишњи 25. ФАФ, француска комедија „Таласо” (Thalasso) са Мишелом Уелбеком и Жераром Депардјеом у насловним улогама, о двојици заљубљеника у алкохол који у спа-центру бораве на рехабилитацији, уврштен је у програм Онлине филмског фестивала MOJ OFF, као и филм „Почасни гост” (Guest of Honour) једног од најзначајнијих канадских редитеља Атома Егојана који је, заједно са главним глумцем филма Дејвидом Тјулисом, био гост овогодишњег ФЕСТ-а и који кроз драму истражиује везу између оца и ћерке, њихову историју односа као и догађаје које нико од њих није добро разумео.

Да је реч о разноврсном програму и светским кинематографијама, говори и наслов са Блиског Истока „Идеалан кандидат” (The Perfect Candidate), прве редитељке са простора Саудијске Арабије Хаифе ал-Мансур, који је приказан у Венецији, Лондону, потом на 48. ФЕСТ-у. Прича прати жену, докторку из Саудијске Арабије која пркоси утврђеном патријархалном систему кандидујући се на локалним општнским изборима.

У оквиру програма Документарни врхунци биће приказане приче о светским звездама, како уметницима широког спектра, тако и спортистима. Документарни филм „Фелини, ја сам рођени лажов” пружа увид у рад познатог режисера 20.века, а филм који је отворио Фестивал документарног филма #ДОК 2, о славном певачу, композитору и глумцу Шарлу Азнавуру  „Aynavour by Charles” моћи ће да се погледа на MOJ OFF фестивалу, у суботу, у 12 сати.

Преузмите програм:

MojOFF-program

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите коментар!
Молимо Вас унесите ваше име!