атум: уторак 26. март
Назив: ЉУБАВ У САВАМАЛИ
Позориште: ЗВЕЗДАРА ТЕАТАР БЕОГРАД
Време: 20.00
Место: Културни центар Јагодина

Иван М. Лалић
ЉУБАВ У САВАМАЛИ
Режија: Даријан Михајловић

Сценографија: Весна Поповић
Костимографија: Лидија Јовановић
Композитор: Бојан Стојчетовић
Продуцент: Драгиша Ћургуз

Играју:
Феђа Стојановић…..Лука
Елизабета Ђоревска…..Вера
Мина Совтић…..Сара
Бранко Видаковић…..Богдан
Милан Васић…..Ахмед
Лена Богдановић…..Лизет
Никола Шубрановић…..Стојан

Реч редитеља
Савамала је некада представљала прво што странац угледа у Београду. Вода је долазила све до данашње аутобуске станице, док је ту у Савамали, била некад и граница према великој монархији. Не баш случајно ту се створило и прво београдско позориште. Театар на Ћумруку или Царини.
Када се та локална историја допуни највећом миграцијом у историји света од велике сеобе народа, онда Савамала постане повод за дешавања у овој држави.
У тренутку када се цео део планете сели на други део планете, што због ратова, што због економије, траса којом води пут те велике модерне сеобе народа, иде баш преко мале Савамале. Тај део града проживљава поново своју историју, опет је место на коме се срећу путници, пролазе каравани и оставља део душе, заувек.
Тако је ова прича Ивана М. Лалића одлучила да се нађе на даскама које живот значе. Прича о људима који су једну невољу заменили другом невољом. Људима који су кренули оставивши своје небо, градове, успомене и нашли се, огромна већина, у једном тренутку у Србији, Београду, још локалније, општини Савски Венац а онда у Савамали.
Неки ће можда постати и опстати грађани Србије, као многи који су осамдесетих у време покрета несврстаности долазили. Београд, као сваки велики град, примиће их добре воље.
Ми смо сазидали кућу на путу. Савамала је предворје те куће и неми учесник највећег догађаја у историји пресељења читавих народа.
Љубав о Савамали, прича је о нама и нашој кући на путу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите коментар!
Молимо Вас унесите ваше име!