ИЗЛОЖБА

0

Датум: понедељак 11. март
Време: 19.00
Место: Културни центар Јагодина

Изложба посвећена Љубомиру Убавкићу Пендули је још једно подсећање на изузетног, уникатног глумца који нас је очаравао. Он је имао ту моћ да влада сценом и гледалиштем. Публику је одушевљаво већ самом својом појавом на позорнци, а колеге својим изненадним импровизацијама. Оставио је велики траг не само у позоришној уметности већ и на филму, радију и телевизији.

Аутори изложбе „Свака лудост беше ми играчка“, Ана Колбјанова, Милена Вучковић и Марко Мисирача, желели су да се изложбом открије тек један сегмент богате личности Љубомира Убавкића Пандуле који представља симбол једног града, једне средине и једног времена.

Љубомир Убавкић Пендула је двоструки добитник статуте Ћуран за глумачко остварење, 1980. године за улогу Мите у представи „Лажа и паралажа“ Театра „Јоаким Вујић“ Крагујевац и 1982. године за улогу Животе Цвијовића у представи „Др“ такође у извођењу крагујевачког театра.

Посетиоци изложбе имаће прилику да уживају у музичком програму који ће извести ученици музичке школе „Владимир Ђорђевић“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите коментар!
Молимо Вас унесите ваше име!